Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Zájem o VR headsety mezi PC hráči už zdaleka není tak velký jako dříve a vypadá to, že trh se už v podstatě nasytil. Poslední čísla ukazují nárůst prodejů HTC Vive o pouhé promile a v případě Oculus Rift je to také promile, ale pokles.
potooczech (345) | 17.10.20169:04
Celá ta technologie je hodně nákladná a zatím nevidím moc přínosů.

1­) Samotný set není levný
2­) Pro jeho provoz je třeba i patřičně vybavené PC s dostatečně výkonnou grafikou
3­) Obsah ... opravdu je dost obsahu pro VR?

Takže prozatím jsme podle mne v začarovaném kruhu. Aby byl set levný, musela by se z něj postupně stát masová záležitost. Navíc potřebujete silnou grafickou kartu a PC obecně. To zase něco stojí. Aby do toho někdo šel, tak musí mít opravdu silnou motivaci. Tedy je třeba lákavý obsah. Aby se ale někdo dělal s obsahem, tak musí mít jistotu, že se mu to zaplatí, tedy že bude dostatek uživatelů. Ten ale není, protože je to drahé a koupili si to zatím jen lidé, kteři silné PC již mají a 800€ pro není tolik.

Podle mne tohle ještě není ta pravá doba pro VR. Je třeba počkat, až potřebné grafiky budou záležitost 200 dolarů a stejně tak technologie pro samostný set budou levnější a umožní prodávat vše potřebné zase kolem nějakých 200 dolarů. Pak teprve se to celé ještě vejde do mainstreamu a počet uživatelů bude rychle růst. V tuto chvíli by byl potřeba někdo, kdo by to celé zasponzoroval.
Odpovědět0  0
Grook (22) | 14.10.201615:18
Souhlasim cena za set 800€ je proste hodne. Byl jsem ochoten dat onech az 450€ ale 800€ proste nedam.Kdyz uvazim kolik Stoji Tv na kterou kouka cela rodina a kolik tohle udelatko jen pro me ,ne.nelibi se mi ani ceny GPU a CPu jelikoz vse je drazsi a prakticky neni proc. Specialne i7 CPUs
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 14.10.201612:11
Já si osobně myslím, že je to JEN o ceně. Kdo peníze měl a chtěl VR, tak už ji má a určitě nějakou dobu vydrží, než ho situace bude nutit k výměně ­(monitor taky nekupujeme každý rok­-dva­). Pak je tu další spousta lidí, kteří by do VR šli tak za poloviční cenu a Ti čekají, až ta doba nastane ­(jsem jeden z nich­). V každém případě mohl být nástup VR rychlejší se slibovanou cenou. :(
Odpovědět0  0
Japkoslav (87) | 14.10.201614:27
Sám jsem ve fázi vyčkávací, musím počkat až si postavím nové PC ;­) Do té doby by neměl nákup VR moc cenu.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.